FoodTechShow: ahol a technológia és a fenntarthatóság találkozik
- Agrárhírek, Jó hírek
- 2025. augusztus 26.
- 11
- 0

A kiállítók és előadók azt mutatják be, hogyan válhat a jövő élelmiszeripara egyszerre hatékonyabbá és zöldebbé.
Október 15-én ismét az élelmiszeriparé lesz a főszerep, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara második alkalommal rendezi meg a FoodTechShowt. A kiállítás fókuszában az idén a környezeti és gazdasági fenntarthatóság lesz. A szakmai előadások, technológiai kiállítások és kerekasztal-beszélgetések mellett sor kerül a GreenTechAward díjátadóra is, ahol bemutatkozhatnak azok a példamutató vállalkozások, amelyek össze tudják hangolni a fenntarthatóságot és az innovációt a versenyképes működéssel.
A tavalyi nagysikerű rendezvény után a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2025 őszén ismét megrendezi a hazai élelmiszeripar kiemelt szakmai eseményét, a FoodTechShow-t, amely idén a fenntarthatóság jegyében szerveződik. A tavalyi technológiai fókusz után a 2025-ös rendezvény középpontjába a környezeti és gazdasági fenntarthatóság gyakorlati megvalósítása kerül.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara célja, hogy a rendezvény gyakorlati iránymutatást nyújtson az élelmiszer-előállítás, és az élelmiszerkereskedelem szereplői számára a jövőálló működés kialakításához. A szakmai előadások és a technológiai kiállítások révén a résztvevők átfogó képet kapnak a fenntarthatósági elvárásokról, a jogszabályi előírásokról és az innovatív megoldásokról.
A FoodTechShow minden érdeklődőt vár, aki aktívan tenni szeretne a fenntartható élelmiszeriparért és az élelmiszer-kereskedelemért.
A rendezvényt 2025. október 15-én Budapesten, a Terminal 1 Airport Event Centerben tartják
A FoodTechShow előadásai rávilágítanak arra, miért sürgető a cselekvés, és milyen irányba halad a hazai és nemzetközi élelmiszeripar. A rendezvényen az átfogó, teljes élelmiszerláncot érintő előadások után két szekcióban zajlanak majd a részleteket felfedő tematikus előadások, részben a körforgásos gazdaságra, részben a hatékonyságra fókuszálva.
A résztvevők előadásokat hallhatnak az optimális vízfelhasználásról, megismerkedhetnek a fenntartható csomagolási megoldásokkal, emellett szó esik majd az élelmiszerhulladék csökkentésének lehetőségeiről is.
A hatékonysággal kapcsolatban az energiahatékonysági lehetőségekről, és a LEAN szemlélet alkalmazásáról is szó lesz, de természetesen a digitalizációs megoldások is terítékre kerülnek majd az előadások során. A fenntarthatósági törekvések megvalósítása fejlesztéseket is generálhat, amelyhez külső finanszírozást a hazai pénzintézeti rendszer is kínál. A zöld források igénybevételéről és előnyeiről is tájékoztatást kaphatnak a résztvevők, valamint megismerhetik a zöld ajánlásokat és a fenntarthatósági elvárásokat.
Forrás: agroinform.hu
- Október 3. és 5. között Szilvásvárad ad otthont a 18. Nemzeti Vágtának
- Az agrártárca támogatja az őshonos állatok megőrzését
- Drága lesz a bejgli? Idén sem lesz könnyű dióhoz jutni
- 34 magyar élelmiszercég mutatkozik be a héten Németországban
- A baromfiágazat az egyik legversenyképesebb állattenyésztő ágazat
- Az erdőknek jövő kell – új irányt vesz az erdőgazdálkodás
2025. október 10.
Nem minden hús, ami annak látszik – az EU szigorítja a szabályokat
2025. október 10.
Az erdő tanít – és évente százezer gyerek hallgatja a leckéit
2025. október 9.
Ízek, dallamok, élmények – jön a 12. Siófoki Halfesztivál!
2025. október 9.