FoodTechShow: ahol a technológia és a fenntarthatóság találkozik
- Agrárhírek, Jó hírek
- 2025. augusztus 26.
- 2
- 0

A kiállítók és előadók azt mutatják be, hogyan válhat a jövő élelmiszeripara egyszerre hatékonyabbá és zöldebbé.
Október 15-én ismét az élelmiszeriparé lesz a főszerep, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara második alkalommal rendezi meg a FoodTechShowt. A kiállítás fókuszában az idén a környezeti és gazdasági fenntarthatóság lesz. A szakmai előadások, technológiai kiállítások és kerekasztal-beszélgetések mellett sor kerül a GreenTechAward díjátadóra is, ahol bemutatkozhatnak azok a példamutató vállalkozások, amelyek össze tudják hangolni a fenntarthatóságot és az innovációt a versenyképes működéssel.
A tavalyi nagysikerű rendezvény után a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2025 őszén ismét megrendezi a hazai élelmiszeripar kiemelt szakmai eseményét, a FoodTechShow-t, amely idén a fenntarthatóság jegyében szerveződik. A tavalyi technológiai fókusz után a 2025-ös rendezvény középpontjába a környezeti és gazdasági fenntarthatóság gyakorlati megvalósítása kerül.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara célja, hogy a rendezvény gyakorlati iránymutatást nyújtson az élelmiszer-előállítás, és az élelmiszerkereskedelem szereplői számára a jövőálló működés kialakításához. A szakmai előadások és a technológiai kiállítások révén a résztvevők átfogó képet kapnak a fenntarthatósági elvárásokról, a jogszabályi előírásokról és az innovatív megoldásokról.
A FoodTechShow minden érdeklődőt vár, aki aktívan tenni szeretne a fenntartható élelmiszeriparért és az élelmiszer-kereskedelemért.
A rendezvényt 2025. október 15-én Budapesten, a Terminal 1 Airport Event Centerben tartják
A FoodTechShow előadásai rávilágítanak arra, miért sürgető a cselekvés, és milyen irányba halad a hazai és nemzetközi élelmiszeripar. A rendezvényen az átfogó, teljes élelmiszerláncot érintő előadások után két szekcióban zajlanak majd a részleteket felfedő tematikus előadások, részben a körforgásos gazdaságra, részben a hatékonyságra fókuszálva.
A résztvevők előadásokat hallhatnak az optimális vízfelhasználásról, megismerkedhetnek a fenntartható csomagolási megoldásokkal, emellett szó esik majd az élelmiszerhulladék csökkentésének lehetőségeiről is.
A hatékonysággal kapcsolatban az energiahatékonysági lehetőségekről, és a LEAN szemlélet alkalmazásáról is szó lesz, de természetesen a digitalizációs megoldások is terítékre kerülnek majd az előadások során. A fenntarthatósági törekvések megvalósítása fejlesztéseket is generálhat, amelyhez külső finanszírozást a hazai pénzintézeti rendszer is kínál. A zöld források igénybevételéről és előnyeiről is tájékoztatást kaphatnak a résztvevők, valamint megismerhetik a zöld ajánlásokat és a fenntarthatósági elvárásokat.
Forrás: agroinform.hu
- Megtartották a Magyarok Kenyere program idei Kárpát-medencei Búzaösszeöntő Ünnepségét
- Milyen ősz vár ránk a nyári szárazság után?
- Jön a 18. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál!
- Állatszállítás: új módszer csökkentheti a járványok terjedését
- Szombaton kezdődik a Nyitott Napok Porta rendezvénysorozata
- Nagy István: a magyar kormány 15 éve dolgozik a vidék élhetőségének erősítésén
2025. augusztus 26.
Fellép az Agrárminisztérium a szőlőültetvények védelmében
2025. augusztus 26.
Mesterséges szuperélelmiszert kapnak a méhek
2025. augusztus 26.
FoodTechShow: ahol a technológia és a fenntarthatóság találkozik
2025. augusztus 25.
Lenyűgöző fotók: Munkában a szivattyúk
2025. augusztus 25.
Meg kell védenünk a gazdáknak járó uniós forrásokat!
2025. augusztus 25.