Országos szemléletformáló kampány az egészséges táplálkozásért
- Agrárhírek, Jó hírek
- 2025. június 12.
- 5
- 0

Az egészséges táplálkozásért indított országos szemléletformáló kampányt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hogy hitelesen mutassa be az állati eredetű termékek jelentőségét, cáfolja a velük kapcsolatos tévhiteket, és párbeszédet kezdeményezzen a fogyasztók és a hazai élelmiszertermelők között - közölte a kamara.
A „Tények ízekre szedve” című, júniustól novemberig tartó kampány a hús, a tejtermékek és a tojás egészséges táplálkozásban betöltött szerepét, valamint a felelős állattartás fenntartható gyakorlatait helyezi középpontba, miközben rávilágít a magyar mezőgazdaság társadalmi és gazdasági jelentőségére.
Rámutattak, hogy az ismeretterjesztő tartalmak között szerepelnek videósorozatok, riportok, szakértői interjúk és cikkek, amelyek szakmailag megalapozott információkkal segítik a közönséget eligazodni a táplálkozással, az állattenyésztéssel és a húsfogyasztással összefüggő kérdésekben.
A kampányhoz csatlakozott Szabó Adrienn dietetikus, aki a tudományos alapokat biztosítja, míg a kamara agrárszakértői a gazdálkodási folyamatokat mutatják be közérthető módon. A kampány arca pedig Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.
A közlemény idézte Papp Zsolt Györgyöt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökét, aki elmondta, az agrárium a mindennapok láthatatlan alappillére – nélküle nem kerülne étel az asztalra. Ha nem lenne mezőgazdaság és állattenyésztés, nem lenne mit enni, hiszen minden falat valahol egy gazda keze nyomát viseli.
A kampányuk célja, hogy tényekre alapozva helyreállítsák a bizalmat elsősorban az állati eredetű termékek iránt, valamint, hogy hosszú távú párbeszédet teremtsenek az agrárium szereplői és a társadalom között.
Az online térben, különböző közösségimédia-felületeken, videós tartalmakkal, influenszerek közreműködésével valósul meg a kampány, amelyről további információ a www.tenyekizekreszedve.hu oldalon olvasható.
- Drámai helyzet a magyar gyümölcspiacon
- Természetvédelmi fejlesztés indul a Duna-Dráva Nemzeti Parkban
- Hogyan védhetjük meg szőlőültetvényeinket?
- Hogyan védhetjük kertünket a káros napsugarak ellen?
- Miért romlanak gyorsabban az ételek a nagy melegben?
- Jelenleg is tart az aratás, figyeljünk az utakon!
2025. július 30.
A magyar mezőgazdaság 21. századi újjászületése a munkánk
2025. július 30.
A Balaton mint ivóvizbázis, kincs
2025. július 30.
A St. Andrea Szőlőbirtok lett az év pincészete Magyarországon
2025. július 29.
Fontos mérföldkő a magyar mezőgazdaság generációs megújításában
2025. július 29.