Gluténmentes kenyerek és péksütemények versenyét szervezték meg a Magyarok Kenyere programban

Megosztás:

A Magyarok Kenyere programban az idén is megrendezték a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenyét, a negyedik alkalommal meghirdetett versenyen 11 gyártó 28 termékét értékelte a zsűri - tájékoztatták a szervezők.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Magyar Cöliákia Egyesület (MCE) és az AMUREX GM Hungária Kft. közös kezdeményezésének célja, hogy felhívja a figyelmet a lisztérzékenységgel élők és a speciális étrendet követők igényeire, valamint ösztönözze a gluténmentes termékfejlesztést és innovációt.

Az idei felhívásra négy kategóriában lehetett nevezni, a pályázó termékek pedig érzékszervi és laboratóriumi vizsgálaton is átestek. A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. visszajelzése szerint valamennyi nevezett termék megfelelt a jogszabályi előírásoknak.

A zsűri döntése alapján

  • friss kenyér kategóriában a Favora-Info Kft. tökmagolajos sokmagvas kenyere,

  • tartós kenyér kategóriában a Lavina Kft. No-No mediterrán vekni védőgázas csomagolásban nevű terméke,

  • töltetlen pékáru kategóriában a Freedafood Kft. Mimoosa cöli kiflije,

  • míg töltött pékáru kategóriában a Tamarix Magyarország Kft. FINOMAN gyorsfagyasztott, gluténmentes, hozzáadott cukor- és édesítőszermentes szilvalekváros papucsa nyerte el az első helyet.

A győztes termékek gyártói csomagolásukon feltüntethetik az elismerést: „Év Gluténmentes Terméke”.

A díjátadót hagyományosan október 16-án, a Kenyér és az Élelmezés Világnapja alkalmából rendezték meg, ezzel is hangsúlyozva az egészséges, biztonságos és mindenki számára elérhető táplálkozás fontosságát.

Forrás: MTI

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük