Serrano, Iberico, Pármai?
- Agrárhírek, Állattenyésztés, Jó hírek
- 2025. július 4.
- 7
- 0

A méltán híres spanyol pácolt sonka gyártási technológiáinak elsajátítása céljából a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén újabb workshopot szervezett a katalán IRTA agrár-élelmiszer kutatóintézetében.
A katalán IRTA (Research & Technology Food & Agriculture) monellsi Intézetével közösen megrendezett háromnapos workshop során a résztvevők a szárazon pácolt sonkakészítés elméleti hátterének megismerése mellett, a gyakorlati program keretében különböző nemzetek leghíresebb sonka termékeinek (Serrano, Iberico, Pármai stb.) sajátosságait és azok előállításának fortélyait ismerhették meg.
A résztvevőknek köszönjük jelentkezésüket és bízunk abban, hogy további munkájukhoz hasznos ismeret, ötleteket sikerült elsajátítaniuk. Bízunk benne, hogy a hazai kínálatban minél előbb találkozhatunk hazai alapanyagokra alapozott kiváló minőségű érlelt sonkák minél szélesebb választékában.
A NAK további szakmai workshopokat szervez külföldi kutatóintézetekkel együttműködve, amelyekről a negyedévente megjelenő Magazinban és a NAK portálon tájékozódhatnak.
Forrás: NAK/Dr. Szűcs Viktória
- Figyelem! Méhraj észlelése esetén forduljon szakemberhez!
- Farmer-Expo: idén csak Debrecenben lesz tenyészállat-bemutató
- Díjátadóval zárult az idei Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny
- Meg kell védeni a gazdák érdekeit!
- Aki a magyar szakképzést választja, a sikert választja
- A Tisza Párt a gazdákat oktatja érdekképviselet helyett
2025. július 4.
Jön a magyar dinnye, indul az értékesítési idény!
2025. július 4.
Serrano, Iberico, Pármai?
2025. július 4.
Meghosszabbították a másodfokú hőségriasztást!
2025. július 4.
Kihirdették a 2025-ös Országos Borverseny győzteseit!
2025. július 3.