Serrano, Iberico, Pármai?
- Agrárhírek, Állattenyésztés, Jó hírek
- 2025. július 4.
- 21
- 0

A méltán híres spanyol pácolt sonka gyártási technológiáinak elsajátítása céljából a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén újabb workshopot szervezett a katalán IRTA agrár-élelmiszer kutatóintézetében.
A katalán IRTA (Research & Technology Food & Agriculture) monellsi Intézetével közösen megrendezett háromnapos workshop során a résztvevők a szárazon pácolt sonkakészítés elméleti hátterének megismerése mellett, a gyakorlati program keretében különböző nemzetek leghíresebb sonka termékeinek (Serrano, Iberico, Pármai stb.) sajátosságait és azok előállításának fortélyait ismerhették meg.
A résztvevőknek köszönjük jelentkezésüket és bízunk abban, hogy további munkájukhoz hasznos ismeret, ötleteket sikerült elsajátítaniuk. Bízunk benne, hogy a hazai kínálatban minél előbb találkozhatunk hazai alapanyagokra alapozott kiváló minőségű érlelt sonkák minél szélesebb választékában.
A NAK további szakmai workshopokat szervez külföldi kutatóintézetekkel együttműködve, amelyekről a negyedévente megjelenő Magazinban és a NAK portálon tájékozódhatnak.
Forrás: NAK/Dr. Szűcs Viktória
- Milyen ősz vár ránk a nyári szárazság után?
- Megtartották a Magyarok Kenyere program idei Kárpát-medencei Búzaösszeöntő Ünnepségét
- Több oldalról érkezik segítség a ragadós száj- és körömfájás sújtotta állattartóknak
- Jön a 18. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál!
- Állatszállítás: új módszer csökkentheti a járványok terjedését
- Debrecenben ismét megrendezik a Farmer-Expót
2025. augusztus 24.
Veszély a déli határon: védőintézkedések az ASP ellen
2025. augusztus 24.
Érdekes kráterek a homokos talajon
2025. augusztus 24.
Fehér vattacsomó a növényeken – tudja mi okozza?
2025. augusztus 23.
Debrecenben ismét megrendezik a Farmer-Expót
2025. augusztus 23.
Nagy István: a magyar kormány 15 éve dolgozik a vidék élhetőségének erősítésén
2025. augusztus 23.