Serrano, Iberico, Pármai?
- Agrárhírek, Állattenyésztés, Jó hírek
- 2025. július 4.
- 27
- 0

A méltán híres spanyol pácolt sonka gyártási technológiáinak elsajátítása céljából a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén újabb workshopot szervezett a katalán IRTA agrár-élelmiszer kutatóintézetében.
A katalán IRTA (Research & Technology Food & Agriculture) monellsi Intézetével közösen megrendezett háromnapos workshop során a résztvevők a szárazon pácolt sonkakészítés elméleti hátterének megismerése mellett, a gyakorlati program keretében különböző nemzetek leghíresebb sonka termékeinek (Serrano, Iberico, Pármai stb.) sajátosságait és azok előállításának fortélyait ismerhették meg.
A résztvevőknek köszönjük jelentkezésüket és bízunk abban, hogy további munkájukhoz hasznos ismeret, ötleteket sikerült elsajátítaniuk. Bízunk benne, hogy a hazai kínálatban minél előbb találkozhatunk hazai alapanyagokra alapozott kiváló minőségű érlelt sonkák minél szélesebb választékában.
A NAK további szakmai workshopokat szervez külföldi kutatóintézetekkel együttműködve, amelyekről a negyedévente megjelenő Magazinban és a NAK portálon tájékozódhatnak.
Forrás: NAK/Dr. Szűcs Viktória
- Drága lesz a bejgli? Idén sem lesz könnyű dióhoz jutni
- Ártatlan sörözésből borászkarrier
- 34 magyar élelmiszercég mutatkozik be a héten Németországban
- A baromfiágazat az egyik legversenyképesebb állattenyésztő ágazat
- Az erdőknek jövő kell – új irányt vesz az erdőgazdálkodás
- Életet visznek a kiszáradt földekre – vízvisszatartás uniós segítséggel
2025. október 14.
Túlkínálat és új fajták: változóban a burgonyapiac
2025. október 14.
A természet őrzői: magyar vadászok a világ élvonalában
2025. október 14.
Mik ezek a furcsa, gömbölyű képződmények a fákon?
2025. október 13.
Jó hír a gazdáknak! Újabb könnyítéseket jelentett be a kormány
2025. október 13.
Kiemelt cél a vízvisszatartás – a kormány a gazdák mellett
2025. október 13.