Serrano, Iberico, Pármai?
- Agrárhírek, Állattenyésztés, Jó hírek
- 2025. július 4.
- 32
- 0
A méltán híres spanyol pácolt sonka gyártási technológiáinak elsajátítása céljából a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén újabb workshopot szervezett a katalán IRTA agrár-élelmiszer kutatóintézetében.
A katalán IRTA (Research & Technology Food & Agriculture) monellsi Intézetével közösen megrendezett háromnapos workshop során a résztvevők a szárazon pácolt sonkakészítés elméleti hátterének megismerése mellett, a gyakorlati program keretében különböző nemzetek leghíresebb sonka termékeinek (Serrano, Iberico, Pármai stb.) sajátosságait és azok előállításának fortélyait ismerhették meg.
A résztvevőknek köszönjük jelentkezésüket és bízunk abban, hogy további munkájukhoz hasznos ismeret, ötleteket sikerült elsajátítaniuk. Bízunk benne, hogy a hazai kínálatban minél előbb találkozhatunk hazai alapanyagokra alapozott kiváló minőségű érlelt sonkák minél szélesebb választékában.
A NAK további szakmai workshopokat szervez külföldi kutatóintézetekkel együttműködve, amelyekről a negyedévente megjelenő Magazinban és a NAK portálon tájékozódhatnak.
Forrás: NAK/Dr. Szűcs Viktória
- Igénytelen és szuperegészséges
- A sokat vitatott szója: tényleg olyan káros?
- Jóska Bátyám kedvence lett az Ország Sajtja 2025-ben
- Nagy István: újabb szintre lépett Brüsszel gazdaellenes politikája
- A világon egyedülálló rendszer készült a MATE gödöllői campusán
- 20 növény, amely kifejezetten szereti a hűvös időt
2025. november 9.
Mit jelent Magyarországnak a vetőmag-önrendelkezés?
2025. november 9.
Elindult a NÉBIH szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzése!
2025. november 9.
A francia kecskesajtkészítés rejtelmei
2025. november 8.
20 növény, amely kifejezetten szereti a hűvös időt
2025. november 8.