Serrano, Iberico, Pármai?
- Agrárhírek, Állattenyésztés, Jó hírek
- 2025. július 4.
- 8
- 0

A méltán híres spanyol pácolt sonka gyártási technológiáinak elsajátítása céljából a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén újabb workshopot szervezett a katalán IRTA agrár-élelmiszer kutatóintézetében.
A katalán IRTA (Research & Technology Food & Agriculture) monellsi Intézetével közösen megrendezett háromnapos workshop során a résztvevők a szárazon pácolt sonkakészítés elméleti hátterének megismerése mellett, a gyakorlati program keretében különböző nemzetek leghíresebb sonka termékeinek (Serrano, Iberico, Pármai stb.) sajátosságait és azok előállításának fortélyait ismerhették meg.
A résztvevőknek köszönjük jelentkezésüket és bízunk abban, hogy további munkájukhoz hasznos ismeret, ötleteket sikerült elsajátítaniuk. Bízunk benne, hogy a hazai kínálatban minél előbb találkozhatunk hazai alapanyagokra alapozott kiváló minőségű érlelt sonkák minél szélesebb választékában.
A NAK további szakmai workshopokat szervez külföldi kutatóintézetekkel együttműködve, amelyekről a negyedévente megjelenő Magazinban és a NAK portálon tájékozódhatnak.
Forrás: NAK/Dr. Szűcs Viktória
- Ismét terjed a juh- és kecskehimlő Európában
- Pergetésbejelentés: Elindult a méz visszahagyás bejelentő felülete
- Jakab István: Brüsszel nem dönthet a gazdákról a gazdák megkérdezése nélkül
- Kárenyhítő juttatás a tavaszi fagykár után
- Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
- Fejlesztések több mint 500 millió forintból
2025. július 20.
Innováció a magyar építőiparban
2025. július 20.
Kihalás fenyegette, most viszont már hungarikum
2025. július 19.
Agrometeorológia: nagy szükség lenne további csapadékra
2025. július 19.
Veszélyben az élelmiszerbiztonság
2025. július 19.
17 magyar arany született az olaszrizlingvébén
2025. július 18.