Fókuszban a helyi termékek
- Agrárhírek
- 2025. február 5.
- 13
- 0

A Magyar Vidék Minősége Egyesület a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, a Vidék- és Térségfejlesztési Támogató Egységgel, valamint a Kislépték Egyesülettel közösen szakmai rendezvényt szervez Dunaharasztiban 2025. február 26-án a helyi termékek és szolgáltatások népszerűsítésének sikeres megvalósítása érdekében.
A rendezvény célja, hogy szakmai tapasztalatcsere és párbeszéd alakuljon ki azok között, akik fontosnak tartják a vidéki térségekben a helyi termelőket, kézműveseket és a vidék minőségét szem előtt tartó turisztikai szolgáltatókat.
Az első rendezvény alkalmával választ kaptunk arra, hogy a LEADER-megközelítés hogyan képes elősegíteni a helyi szerepvállalást. Betekintést nyertünk egyes hazai térségek jó gyakorlataiba, jövőterveibe és elindítottuk a szakmai együttműködések kibontakozását. Ehhez közösen meghatározott öt – 1. Védjegyek, hálózatosodás; 2. Nyitott Porták 3. Tudásátadás, képzés 4. Marketing 5. Helyi termék boltok, online piacterek – témakör kidolgozását céloztuk meg. Az akciócsoportok ezen együttműködési területek fő forrásaiként a LEADER saját projekt és/vagy a LEADER térségek közötti és nemzetközi együttműködések felhívásait jelölték meg.
A februári fórum alkalmával az öt tématerület kibontásával, a megcélzott felhívásokhoz kapcsolódó tartalmi javaslatok megfogalmazásával foglalkozunk.
A szervezetek közös célja a témakörök együttműködésben történő kidolgozása és megvalósítása, valamint a társadalmi összefogás és a közösségi gondolkodás a helyi termékek elterjedése érdekében.
Helyszín:
|
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Oktatóközpont
2330 Dunaharaszti, Boróka utca 3. |
Időpont: | 2025. február 26. szerda 09:30 – 15:30 |
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A REGISZTRÁCIÓ határideje: 2025. február 21., péntek.
A szervezők várják a rendezvényre a Helyi Akciócsoportokat, vidékfejlesztőket és a helyi fejlesztési stratégiák megalkotásával foglalkozókat.
Az esemény meghívója és a részletes program IDE KATTINTVA elérhető.
Forrás: NAK / Szomi Edina
- Megdőlni látszik, amit a szőlőről és a borról gondoltunk
- 13 ezer tonna volt a 2024/25. évi értékesített és saját felhasználásra szánt hazai vadhús mennyisége
- Vajon van-e esélye a magyar boroknak a német piacon?
- NAK-FruitVeB: nő az igény a csemegeszőlő iránt
- Miért fontosak az állati eredetű termékek, és milyen tévhitek keringenek velük kapcsolatban?
- Magyarország élen jár az agrárdigitalizációban
2025. szeptember 18.
Ezt nyújtják a hibrid sertésfajták: előnyök, hátrányok, gyakorlati szempontok
2025. szeptember 18.
Vajon mit vetnek a németek a repce helyett aszályban?
2025. szeptember 17.