Először rendezték meg a termelők gasztronómia versenyét

A Magyarország étele 2025 rendezvény keretében, első alkalommal rendezték meg a termelők gasztronómia versenyét, az Agroturizmus Étele versenyt Szolnokon, a Debreceni Egyetem Campusán – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az MTI-vel.
A verseny egyéni (termelő és családja), valamint REL csapatok (termelők és séfek) kategóriában zajlott. Két csapat, illetve hét egyéni versenyző került be a döntőbe, ahol szempont volt többek közt a környezeti, társadalmi fenntarthatóság, a kreativitás, a tradíció, az újszerűség, a táji jelleg, az alapanyagok felhasználásának ötletessége és sokszínűsége, a termelői és a bio alapanyagok, valamint az ételek elnevezése is – írták.
A közlemény szerint az egyéni verseny első helyezettje a Bükkalja – Csupaszív Fürjészet volt Bogácsból, a csapatverseny nyertese a Tokaj Art Wine Tállyáról.
Hozzátették, 25 termelő és kézműves, valamint vidékfejlesztési szervezet mutatkozott be a termelői vásár és vidékfejlesztési kiállítás keretében. A kiállítás nemcsak értékesítési lehetőséget biztosított a termelők számára, de egy gasztroszemlét is, amelyen a termelők visszajelzést kaptak termékeikről, valamint értékesítési technikáikról séfektől.
A kétnapos rendezvény szervezői a Kislépték és az ÉTREND Egyesület volt, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közreműködésével.
- Az ázsiai lódarázs megjelenése Magyarországon – Segítse Ön is a védekezést!
- Az egész uniós agrár-élelmiszeripart tönkreteheti Ukrajna csatlakozása
- A magyar gazdák érdekeiért Brüsszelben tárgyaltak a NAK és a MAGOSZ vezetői
- A legjobbak közé került a magyar agrárvállalkozás
- Minden idők legnagyobb haltelepítése várható
- Téli álomra készül a sündisznó, vigyázzunk rá!
2025. május 9.
A magyar természetvédelem innovatív példája!
2025. május 9.
Van ahol már nem probléma a szenny
2025. május 9.
„Micsoda malacunk van!”
2025. május 8.
Először rendezték meg a termelők gasztronómia versenyét
2025. május 8.
Új célterülettel bővül a hungarikum pályázati felhívás
2025. május 8.