Először rendezték meg a termelők gasztronómia versenyét

A Magyarország étele 2025 rendezvény keretében, első alkalommal rendezték meg a termelők gasztronómia versenyét, az Agroturizmus Étele versenyt Szolnokon, a Debreceni Egyetem Campusán – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az MTI-vel.
A verseny egyéni (termelő és családja), valamint REL csapatok (termelők és séfek) kategóriában zajlott. Két csapat, illetve hét egyéni versenyző került be a döntőbe, ahol szempont volt többek közt a környezeti, társadalmi fenntarthatóság, a kreativitás, a tradíció, az újszerűség, a táji jelleg, az alapanyagok felhasználásának ötletessége és sokszínűsége, a termelői és a bio alapanyagok, valamint az ételek elnevezése is – írták.
A közlemény szerint az egyéni verseny első helyezettje a Bükkalja – Csupaszív Fürjészet volt Bogácsból, a csapatverseny nyertese a Tokaj Art Wine Tállyáról.
Hozzátették, 25 termelő és kézműves, valamint vidékfejlesztési szervezet mutatkozott be a termelői vásár és vidékfejlesztési kiállítás keretében. A kiállítás nemcsak értékesítési lehetőséget biztosított a termelők számára, de egy gasztroszemlét is, amelyen a termelők visszajelzést kaptak termékeikről, valamint értékesítési technikáikról séfektől.
A kétnapos rendezvény szervezői a Kislépték és az ÉTREND Egyesület volt, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közreműködésével.
- Pergetésbejelentés: Elindult a méz visszahagyás bejelentő felülete
- Kihirdették a 2025-ös Országos Borverseny győzteseit!
- One Health megközelítés – a fenntarthatóbb jövő kulcsa?
- Itt az aszálykár kompenzációs támogatás a kukoricatermelőknek!
- Magyarország Kormánya harcol az aszály ellen és a gazdák érdekeit nézi
- Brüsszel ismét becsapta és elárulta az európai gazdákat
2025. július 13.
Borászok Barátja 2025
2025. július 12.
A pince ékessége – de miért is használjuk borkészítésre?
2025. július 11.
Pergetésbejelentés: Elindult a méz visszahagyás bejelentő felülete
2025. július 11.