Húsvéti sonkából válasszuk a hazait és a minőségit
- Állattenyésztés, Jó hírek
- 2025. április 10.
- 10
- 0

Jó tanácsokat adott az ünnepi lakomákhoz a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke.
kétes eredetű terméket vagy olyat, melynek a címkéjén a gyártót nem tüntetik fel, ne vásároljon senki.
Éder Tamás szerint tisztában kell lenni azzal is, hogy a húsvéti füstölt áruk kategóriájában nagyon sokféle minőségű termék található a piacon.
- A 2700-3000 forintos gyorsérlelt, főtt sonka
- és a 4000-4500 forint feletti hagyományos érlelésű sonka
nem ugyanaz a termék!
Azt is kiemelte, hogy vásárláskor érdemes gondosan ellenőrizni a termék minőségmegőrzési idejét, hiszen az akciós termékek között lehet olyan, amely hamarosan lejár. Javasolta azt is, hogy az olcsóbb, gyengébb minőségű termékek helyett vásároljunk biztonságos, finom magyar húst.
Arról is beszámolt, hogy húsvétkor változnak a sonkavásárlási szokások is, hiszen ilyenkor a legtöbben egyben vásárolják meg, míg máskor leginkább szeletelve kérik az emberek. Hozzátette, hogy az olyan típusú füstölt húsáruk forgalma, mint a kötözött vagy a parasztsonka, év közben lényegesen kisebb.
- Ismét terjed a juh- és kecskehimlő Európában
- Pergetésbejelentés: Elindult a méz visszahagyás bejelentő felülete
- Jakab István: Brüsszel nem dönthet a gazdákról a gazdák megkérdezése nélkül
- Kárenyhítő juttatás a tavaszi fagykár után
- Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
- Itt a Nyitott Porta Napok rendezvénysorozat
2025. július 20.
Innováció a magyar építőiparban
2025. július 20.
Kihalás fenyegette, most viszont már hungarikum
2025. július 19.
Agrometeorológia: nagy szükség lenne további csapadékra
2025. július 19.
Veszélyben az élelmiszerbiztonság
2025. július 19.
17 magyar arany született az olaszrizlingvébén
2025. július 18.