A St. Andrea Szőlőbirtoké a Az Év pincészete díj
- Agrárhírek, Jó hírek
- 2025. július 30.
- 133
- 0

A magyar borászatok hittel, kitartással, hűséggel dolgoznak, lépést tartanak a technológia és fogyasztói szokások változásával, ennek köszönhetően pedig a magyar bor tovább tudta erősíteni hírnevét a világban – jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) a tárca mezőgazdaságért felelős államtitkára az év pincészete elismerés átadásán, amit idén a St. Andrea szőlőbirtok érdemelt ki.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége által alapított, „Az Év Pincészete Magyarországon” kitüntető címet 2025-ben az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok kapta. Az elismerést kedden, ünnepélyes keretek között adták át a szőlőbirtok egerszalóki központjában.
A rendezvényen Rókusfalvy Pál Nemzeti Bormarketingért Felelős kormánybiztos, dr. Pajtók Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Hubai Imre, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára, valamint Nyitrainé dr. Sárdy Diána, a Magyar Bor Akadémia elnöke méltatta a családi gazdaság eddig elért eredményeit, a tudatos, sok évre visszanyúló tervezést és építkezést, a termőhely gondos kiválasztását, gondozását, a kiváló borminőségre való törekvést.
Elhangzott: az Év Pincészete nem egy egyszerű birtokszépségverseny, itt fontos, hogy a külcsín komoly tartalmat is rejtsen, testesüljön meg benne az elegancia, a stílus. Ez mind igaz a dr. Lőrincz György és családja vezette St. Andrea Szőlőbirtokra, amelyre igazodási pontként lehet tekinteni. A birtokot irányító család nem csak hátteret ad és a támaszt nyújt, hanem több generációs sikertörténetet is ír. Kiemelték: a díjat olyan borászat kaphatja meg, amely az ágazat teljes vertikumában, beleértve a szőlőművelést, a borkészítést és értékesítést, illetve a borturizmust, magas színvonalon népszerűsíti a kulturált borfogyasztást és a magyar borkultúrát.
- Felhőszakadás és jég: másodfokú riasztást adtak ki több járásra
- Megdőlni látszik, amit a szőlőről és a borról gondoltunk
- Stabilizált hipoklórossav – modern megoldás a fertőzések elleni küzdelemben az állattartó telepeken
- 13 ezer tonna volt a 2024/25. évi értékesített és saját felhasználásra szánt hazai vadhús mennyisége
- Vajon van-e esélye a magyar boroknak a német piacon?
- VI. ÖKO Expo Kiállítás és Konferencia
2025. szeptember 16.
NAK-FruitVeB: nő az igény a csemegeszőlő iránt
2025. szeptember 16.
Hazánk visszanyerte a ragadós száj- és körömfájás betegségtől való mentességét
2025. szeptember 16.
Feltöltik a talajvízrétegeket, fellendítik az agroturizmust
2025. szeptember 15.
Használja Ön is a Digitális Állampolgár alkalmazást!
2025. szeptember 15.
Megdőlni látszik, amit a szőlőről és a borról gondoltunk
2025. szeptember 15.