A St. Andrea Szőlőbirtoké a Az Év pincészete díj
- Agrárhírek, Jó hírek
- 2025. július 30.
- 8
- 0

A magyar borászatok hittel, kitartással, hűséggel dolgoznak, lépést tartanak a technológia és fogyasztói szokások változásával, ennek köszönhetően pedig a magyar bor tovább tudta erősíteni hírnevét a világban – jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) a tárca mezőgazdaságért felelős államtitkára az év pincészete elismerés átadásán, amit idén a St. Andrea szőlőbirtok érdemelt ki.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége által alapított, „Az Év Pincészete Magyarországon” kitüntető címet 2025-ben az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok kapta. Az elismerést kedden, ünnepélyes keretek között adták át a szőlőbirtok egerszalóki központjában.
A rendezvényen Rókusfalvy Pál Nemzeti Bormarketingért Felelős kormánybiztos, dr. Pajtók Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Hubai Imre, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára, valamint Nyitrainé dr. Sárdy Diána, a Magyar Bor Akadémia elnöke méltatta a családi gazdaság eddig elért eredményeit, a tudatos, sok évre visszanyúló tervezést és építkezést, a termőhely gondos kiválasztását, gondozását, a kiváló borminőségre való törekvést.
Elhangzott: az Év Pincészete nem egy egyszerű birtokszépségverseny, itt fontos, hogy a külcsín komoly tartalmat is rejtsen, testesüljön meg benne az elegancia, a stílus. Ez mind igaz a dr. Lőrincz György és családja vezette St. Andrea Szőlőbirtokra, amelyre igazodási pontként lehet tekinteni. A birtokot irányító család nem csak hátteret ad és a támaszt nyújt, hanem több generációs sikertörténetet is ír. Kiemelték: a díjat olyan borászat kaphatja meg, amely az ágazat teljes vertikumában, beleértve a szőlőművelést, a borkészítést és értékesítést, illetve a borturizmust, magas színvonalon népszerűsíti a kulturált borfogyasztást és a magyar borkultúrát.
- Drámai helyzet a magyar gyümölcspiacon
- Természetvédelmi fejlesztés indul a Duna-Dráva Nemzeti Parkban
- Hogyan védhetjük meg szőlőültetvényeinket?
- Hogyan védhetjük kertünket a káros napsugarak ellen?
- Miért romlanak gyorsabban az ételek a nagy melegben?
- Jelenleg is tart az aratás, figyeljünk az utakon!
2025. július 31.
Megkezdődött a szüret a Dél-Balatonon
2025. július 30.
A magyar mezőgazdaság 21. századi újjászületése a munkánk
2025. július 30.
A Balaton mint ivóvizbázis, kincs
2025. július 30.
A St. Andrea Szőlőbirtoké a Az Év pincészete díj
2025. július 29.