Az élelmiszeripar jövője a fiatalok kezében van
- Agrárhírek
- 2025. február 11.
- 5
- 0

Az élelmiszerbiztonság és -minőség nem csupán az agrárium, hanem a gazdaság és a társadalmi jólét szempontjából is kiemelt jelentőségű - hangsúlyozta Tállai András, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszergazdaságért és agrárszakképzésért felelős államtitkára a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Élelmiszertudományi és Technológiai Intézetének oklevélátadó ünnepségén.
Az államtitkár beszédében kiemelte, hogy az élelmiszeripar területei, beleértve a termelési folyamatok optimalizálását, az új technológiák alkalmazását és a termékfejlesztést, egyre nagyobb szerepet kapnak a fenntartható gazdálkodásban.
Az éghajlatváltozás, a precíziós mezőgazdaság és az élelmiszer-feldolgozási eljárások fejlesztése olyan területek, ahol a MATE végzősei meghatározó szerepet tölthetnek be.
Tállai András méltatta a MATE és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal együttműködését, amely szakmai gyakorlati lehetőséget biztosított a hallgatóknak. Kiemelte, hogy a Nébih laboratóriumaiban és szakterületein szerzett tapasztalatok hozzájárulnak a frissen végzett hallgatók jövőbeni sikereihez.
Felhívta a figyelmet a közérdekű pályák fontosságára is, hangsúlyozva, hogy a szabályozási és hatósági munkákban szintén szükség van a fiatal szakemberek tudására.
Az élelmiszerbiztonság és a fogyasztók védelme kulcskérdés, amelyben a precíz és elhivatott munka meghatározó szerepet játszik – tájékoztatott az Agrárminisztérium.
- Az ázsiai lódarázs megjelenése Magyarországon – Segítse Ön is a védekezést!
- Az egész uniós agrár-élelmiszeripart tönkreteheti Ukrajna csatlakozása
- A magyar gazdák érdekeiért Brüsszelben tárgyaltak a NAK és a MAGOSZ vezetői
- A legjobbak közé került a magyar agrárvállalkozás
- Minden idők legnagyobb haltelepítése várható
- Téli álomra készül a sündisznó, vigyázzunk rá!
2025. május 9.
A magyar természetvédelem innovatív példája!
2025. május 9.
Van ahol már nem probléma a szenny
2025. május 9.
„Micsoda malacunk van!”
2025. május 8.
Először rendezték meg a termelők gasztronómia versenyét
2025. május 8.
Új célterülettel bővül a hungarikum pályázati felhívás
2025. május 8.