Húsvéti sonkából válasszuk a hazait és a minőségit
- Állattenyésztés, Jó hírek
- 2025. április 10.
- 11
- 0

Jó tanácsokat adott az ünnepi lakomákhoz a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke.
kétes eredetű terméket vagy olyat, melynek a címkéjén a gyártót nem tüntetik fel, ne vásároljon senki.
Éder Tamás szerint tisztában kell lenni azzal is, hogy a húsvéti füstölt áruk kategóriájában nagyon sokféle minőségű termék található a piacon.
- A 2700-3000 forintos gyorsérlelt, főtt sonka
- és a 4000-4500 forint feletti hagyományos érlelésű sonka
nem ugyanaz a termék!
Azt is kiemelte, hogy vásárláskor érdemes gondosan ellenőrizni a termék minőségmegőrzési idejét, hiszen az akciós termékek között lehet olyan, amely hamarosan lejár. Javasolta azt is, hogy az olcsóbb, gyengébb minőségű termékek helyett vásároljunk biztonságos, finom magyar húst.
Arról is beszámolt, hogy húsvétkor változnak a sonkavásárlási szokások is, hiszen ilyenkor a legtöbben egyben vásárolják meg, míg máskor leginkább szeletelve kérik az emberek. Hozzátette, hogy az olyan típusú füstölt húsáruk forgalma, mint a kötözött vagy a parasztsonka, év közben lényegesen kisebb.
- Milyen ősz vár ránk a nyári szárazság után?
- Megtartották a Magyarok Kenyere program idei Kárpát-medencei Búzaösszeöntő Ünnepségét
- Debrecenben ismét megrendezik a Farmer-Expót
- Ahol a hagyomány és a jövő találkozik – jön 82. OMÉK
- Meg kell védenünk a gazdáknak járó uniós forrásokat!
- Jön a 18. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál!
2025. augusztus 26.
Fellép az Agrárminisztérium a szőlőültetvények védelmében
2025. augusztus 26.
Mesterséges szuperélelmiszert kapnak a méhek
2025. augusztus 26.
FoodTechShow: ahol a technológia és a fenntarthatóság találkozik
2025. augusztus 25.
Lenyűgöző fotók: Munkában a szivattyúk
2025. augusztus 25.
Meg kell védenünk a gazdáknak járó uniós forrásokat!
2025. augusztus 25.