Mit jelent a mentes termék?

Megosztás:

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Mentes munkacsoportján belül megalakult Edukációs alcsoport célja, hogy a mentes termékekkel kapcsolatban hiteles információkkal lássák el a fogyasztókat és a piaci szereplőket.

A napokban megtartotta első ülését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Mentes munkacsoportján belül megalakult Edukációs alcsoport. A jelenleg több mint 20 tagból álló alcsoport fő célkitűzése a mentes élelmiszerekkel kapcsolatos hiteles információátadás és edukációs tevékenység.

A NAK 2018-ban megjelent Gluténmentes élelmiszerek kiadványának tartalmi aktualizálása már megkezdődött, valamint a mentes élelmiszereket előállító vállalkozások bemutatását szorgalmazó online katalógus összeállítása is folyamatban van.

Az online katalógus a glutén-, laktóz- és hozzáadottcukor-mentes élelmiszereket gyártó vállalkozások számára nyújt ingyenes bemutatkozási lehetőséget.

Jelenleg mintegy 30 gyártó szerepel az adatbázisban, a mentes élelmiszereket előállító vállalkozások jelentkezését továbbra is várják a kamara szakemberei.

Az Edukációs alcsoport további feladatként jelölte meg a hatékony edukálás módszertanának kidolgozását. Az edukációs tevékenység kiemelt célcsoportjai közé tartoznak a gyermekek és a fiatalok, valamint a gyártói és beszállítói kör.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán belül 2024 tavaszán alakult meg a Mentes termékek munkacsoportja, amelynek célja elsősorban – a fogyasztók érdekében – az előállítók szakmai támogatása, valamint érdekeik képviselete a termékkörök szabályozási környezetének alakítása során.

A munkacsoportban a gyártók, a kereskedők, a kutatók és a szakértők megosztják egymással a termék- és a gyártás-technológiai fejlesztési eredményeket, valamint segítik egymást a felmerülő nehézségek kezelésében.

A csoport elősegíti a szakmai együttműködést és a tudásmegosztást a területen tevékenykedő vállalkozások között. A Mentes Munkacsoport és azon belül az Edukációs alcsoport továbbra is várja a munkákban aktívan reszt venni vágyó tagok jelentkezését.

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük